Prajitura cu iaurt si cirese

de Angelina_Elena in Prajituri, 11 Iun 2013 | 11665 vizualizari

 

Am incercat reteta Licutei Marin si in varianta cu cirese! E foarte buna, pufoasa si aromata! Multumesc Licuta!:*

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese (fara samburi)
  • 400 g faina
  • 300 g zahar tos
  • 300 g iaurt Nutriday
  • 170 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt (8 g)
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si cirese:

Spalam ciresele si le curatam de samburi. Presaram 1 lingura de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam de-o parte pana pregatim aluatul pentru prajitura.

Mixam ouale cu zaharul, sarea si esenta de vanilie pana obtinem o compozitie cremoasa.

Apoi adaugam iaurtul, omogenizam, apoi adaugam si uleiul.

Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o adaugam peste compozitia lichida.

Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluatul iar peste el aseazam ciresele.

Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem pudra cu zahar.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face si cu alte fructe (capsuni, visine, piersici, caise, prune, mere).

2

Inainte de a baga prajitura la cuptor, putem presara deasupra fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese