Prăjitură cu inimă de bezea şi ciocolată

de diaconta in Prajituri, 24 Iul 2011 | 7949 vizualizari

 

Imi plac deserturile in care intalnesti la fiecare bucatica cate o aroma diferita,o aroma care iti este pe plac.Asa este si prajiturica aceasta,cu blatul pufos presarat cu bobite de coacaze rosii,"inima" crocanta de bezea,alune si ciocolata,crema fina si aromata cu vanilie,iar daca-i mai adaugam putina ciocolata la final,e tocmai ceea ce avem nevoie pentru o zi de Duminica mohorata.Numai bun un rasfat dupa hoinareala de ieri pe plaiuri maramuresene.

 

INGREDIENTE

Blat:

  •        5 ouă
  •        o cană (200 ml) zahăr
  •        ¾ cana cu ulei
  •        O cană plus 3 linguri faină
  •        ½ plic praf de copt cu sofran
  •        3 linguri apa
  •        Un praf de sare
  •        zahăr vanilat
  •        lamâie
  •        bobiţe de coacăze roşii

Bezea:

  •        4 albuşuri
  •        6 linguri zahăr
  •        4 linguri alune măcinate

Stratul de ciocolată:

  •        150 gr ciocolată
  •        5 linguri frişcă lichidă
  •        20 gr unt

Cremă de vanilie:

  •        250 gr Mascarpone
  •        200 gr frişcă lichidă
  •        3 linguri smantana
  •        4 gălbenuşuri
  •        3 linguri zahăr pudră
  •        2 linguri amidon alimentar
  •        400 ml lapte
  •        10 gr gelatină albă
  •        Zeamă de lămâie
  •        Zahar vanilat

Pentru decor am folosit frisca,aschii si bilute de ciocolata.

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu inimă de bezea şi ciocolată:

Blat:

Ouale se mixeaza împreuna cu zaharul si zaharul vanilat,pana cand se deschid la culoare si se formeaza o spuma densa.Se adauga uleiul in fir subtire mixand in continuare.La final faina amestecata cu praful de copt.Asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si punem deasupra bobitele de coacaze rosie.

Pentru bezea,mixam albusurile cu 6 linguri de zahar si alunele macinate(se poate folosi si nuca,eu nu am avut).

Punem bezeaua deasupra compozitiei de blat si punem in cuptorul preincalzit,aproximativ 40 de minute.Bezeaua trebuie sa fie crocanta cand este gata.O lasam in cuptor pana cand se raceste.

Pentru stratul de ciocolata,punem ciocolata rupta bucati  impreuna cu frisca si untul pe bain marine sa se topeasca.Apoi o punem peste blatul cu bezea.

Crema

Punem gelatina la hidratat in zeama de lamaie si putina apa.

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra  si amidon.Incalzim laptele,apoi il turnam cate putin peste galbenusuri.Adaugam si zaharul vanilat.Transferam din nou amestecul in cratita si fierbem la foc mic pana cand se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca.

Mixam si frisca impreuna cu smantana.

Amestecam crema Mascarpone cu crema de galbenusuri.Punem si gelatina pe care am incalzit-o in cuptorul cu microunde(fara s-o fierbem).La final incorporam si frisca batuta.

Ansamblare:

Se pune crema peste blatul  cu bezea si ciocolata si ornam cu frisca,aschii si bilute de ciocolata sau dupa inspiratia fiecaruia.

 Gata reteta…..sa aveti pofta!!!!

    

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu inimă de bezea şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa