Prajitura cu mar si caramel

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Noi 2011 | 7517 vizualizari

 

Imi plac prajiturile simple.

Acele prajituri de care te-apuci la 3-4 dupa-amiaza dar care totusi n-apuca sa vada rasaritul lunii.:))

Pe cuvant..iar n-am desert. Era farfuria goala atunci cand am vrut sa-mi mai bag un "dejt" in caramel.

Noroc ca mai aveam in borcan, am luat o lingura si-am amagit pofta de dulce.

Merita s-o incercati, sincer!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • coaja rasa de lamaie
  • 30 ml lapte
  • 7 gr drojdie
  • un vf cutit sare
  • 2 mere
  • caramel - cumparat sau preparat in casa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar si caramel:

Separi albusul de galbenus.

Galbenusurile le pui intr-un bol impreuna cu zaharul si mixezi 3-4 minute.

Incepi sa adaugi uleiul in fir subtire mixand  in continuare.

Trebuie sa obtii o crema fina, lucioasa.

Adaugi faina, amidonul si omogenizezi. Diluezi drojdia in lapte caldut si o incorporezi in amestec.

 

Preincalzesti cuptorul.

 

Bati spuma albusurile.

Le incorporezi usor in compozitie impreuna cu sarea si coaja de lamaie.

Tapetezi tava cu ulei si pesmet si  torni compozitia..

Speli merele, le cureti de coaja si cotor si le tai cubulete.

Le repartizezi deasupra, in tava, peste compozitie.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (undeva la 165 grade )si lasi la copt pana se rumeneste frumos.

Cred ca vreo 30 minute a durat, Testeaza cu scobitoarea.

Desprinzi usor de peretii tavii si rastorni pe o farfurie.

Cat e calduta toarna caramel..cam cat te lasa sufletul :)))

Zau nu-i de prisos.

 

Pofta sa ai!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca de cocos si piure de visine