Prajitura cu mere

de delia64 in Prajituri, 7 Aug 2014 | 4973 vizualizari

 

Aceasta reteta o stiu de la mama mea .
Este o prajitura usor de facut si tare gustoasa .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. mere
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri gris
  • COCA:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • putina sare
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 praf de copt
  • 3oo gr. faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Curatam si razuim merele, adaugam zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si grisul si amestecam.

COCA:

Spargem ouale si adaugam zaharul tos si vanilat amestecam pana se topeste zaharul, apoi adaugam sarea,  uleiul, laptele, faina si praful de copt si amestecam sa se omogenizeze coca.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam jumate compozitia  apoi merele si restul compozitiei .

Intepam cu furculita din loc in loc si presaram o lingura de zahar tos si introducem tava in cuptorul preancalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

Cand se rumeneste frumos scoatem tava si lasam sa se raceasca prajitura in tava .

Pofta buna !!!

 

 

TIPS-URI

1

Eu nu storc merele de suc pentru ca grisul absoarbe sucul de mar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere