Prajitura cu mere

de cristinamogosoaia in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 2700 vizualizari

 

Simpla,rapida si bun

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 200 g gris
  • 200-250 g unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se amesteca faina,zaharul si grisul.Se unge tava bine bine cu unt.Se imparte compozitia in 3 parti egale.

Tapetam bine tava cu prima parte de amestec.Radem unt deasupra si apasam cu mana sa se preseze un pic.Adaugam o parte din merele calite in prealabil  cu zahar si scortisoara.

Adaugam a doua cantitate de amestec,(faina ,gris,zahar ,radem unt ),presam cu mana un pic si nivelam binisor .Punem si stratul al doilea de mere si apoi ultimul amestec exact ca si in cazurile anterioare( amestec+ unt ras). De data asta nu mai apasam cu mana.Bagam la cuptor la 180 grade pana se rumeneste frumos.

Dupa ce scoatem prajitura ,o portionam in tava si-o lasam sa se raceasca bine.

Este crocanta si buna.

Avantajul: poti jongla cu cantitatile de faina,gris si zahar in functie de cat de mare e tava,iar daca constati ca nu ai amestec destul,nu-i problema mai faci repede un pic  :))

Succes!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

deyutzky 1

11.09.2015, 01:06

Bun venit! Buna prajiturica ne-ai adus!
PS: nu uita sa completezi la ingrediente si merele cu scortisoara

cristinamogosoaia 1

13.09.2015, 20:54

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu spuma de ness si caramel