Prajitura cu mere si bezele

de Krystyan Trendy in Prajituri, 9 Noi 2013 | 4197 vizualizari

 

25 prajiturele

 

INGREDIENTE

  • 500 g mere
  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 linguri zahar praf
  • 2-3 linguri zahar brut
  • 3 oua
  • 400 ml lapte
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezele:

Intr-un vas se freaca galbenusurile de oua cu 200 g de zahar. Cand pasta se deschide la culoare se adauga laptele, uleiul, faina si praful de copt, si se amesteca bine pana rezulta un amestec fara cocoloase. Se adauga zaharul vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si se omogenizeaza amestecul. Se toarna pasta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute.Dupa 30 de minute blatul este aproape copt si se poate scoate din cuptor.

Merele le spalam,apoi le scoatem miezul.Taiem feliute subtiri si le asezam deasupra blatului aproape copt. Se mai da la cuptor pentru 10 minute.Intre timp albusurile, la care s-au adaugat 2 linguri de zahar, se bat spuma. Cand s-au scurs cele 10 minute, scoatem tava din cuptor, si adaugam spuma peste mere.

 Inapoi la cuptor pentru nu mai mult de 5 minute, pana cand albusul se rumeneste un pic.

...Si prajitura este gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

laura_n 1

10.11.2013, 18:23

mama, ce nebunie ai facut aici

diaconta 1

10.11.2013, 21:39

o prajitura delicioasa

Tabita _ 1

12.11.2013, 12:09

Foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea