Prajitura cu mere si nuci fara aluat

de marianascarlat in Prajituri, 20 Oct 2013 | 10530 vizualizari

 

Reteta asta am facut-o de multe ori. E foarte buna si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 2 cani zahar
  • 4 linguri lapte praf
  • 1 praf de copt
  • 2 kg mere
  • scortisoara
  • 50 g nuca
  • 4 linguri ulei
  • 50 g unt
  • Zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si nuci fara aluat:

Faina, grisul, laptele praf, praful de copt si o cana cu zahar se amesteca bine.
Merele spalate si sterse se rad cu coaja cu tot(cele mai multe vitamine si minerale sunt in coaja) si nu se storc.Se amesteca cu o cana cu zahar si cu scortisoara.
Intr-o tava se pune hartie de copt pe care o ungem putin si punem 1/2 din compozitia seaca de aluat.Peste ea adaugam 1/2 din merele rase, cealalta 1/2 de aluat apoi merele. Deasupra adaugam nuca taiata marunt si 4 linguri de ulei presarate pe toata suprafata prajiturii.
Untul il taiem bucatele si il presaram deasupra.
Punem tava la cuptorul dinainte incalzit cam o ora pina ce este gata prajitura.
Dupa ce am scos-o din cuptor, asa calda o presaram cu zahar pudra amestecat cu scortisoara.
O lasam sa se raceasca apoi o taiem felii.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

In merele rase puteti pune mai putin zahar, depinde cat de dulci sunt merele

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuci fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Apple Crumble Reinventat