Prajitura cu mure si blat "duo"

de Lorra in Prajituri, 25 Sep 2013 | 10821 vizualizari

 

La inceput vroiam sa fac doua prajituri cu blaturi separate...pana la final am decis sa fi Una si Buna !
Ce bine prind fructele congelate la casa omului :) sfidezi orice anotimp :)

 

INGREDIENTE

  • Blaturi :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 400 gr. mure
  • 500 ml. frisca lichida
  • 150 gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 gr. gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure si blat "duo":

Se separa ouale, galbenusul se freaca cu uleiul turnat usor. 

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand bine pana se topeste.

Separat se amesteca faina cu praful de copt.

Peste spuma de albusuri se toarna galbenusurile si faina "in ploaie".

Se imparte compozitia in doua parti egale si se adauga o lingura de cacao intr-una din ele.

Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia, se da la cuptorul preincalzit si se coace 20 min. la foc moderat.

Repetam coacerea si cu cel de-al doilea blat.

 

Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa, 10 minute cat pregatim crema de fructe.

Murele se amesteca cu 150 gr. zahar si pliculetul de zahar vanilat, si se paseaza in blender.

Se pune gelatina pe foc mic (sau baie de aburi) si se tine la topit pana aproape de punctul de fierbere, dupa care se toarna in fir subtire peste pasta de fructe, amestecand continu.

Totul se incorporeaza in frisca batuta spuma.

 

 

TIPS-URI

1

De preferat este sa trecem murele prin strecuratoare dupa ce le pasam. Asa nu vor ramane acei samburei in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure si blat "duo"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Lorra 1

27.09.2013, 00:05

Teo

simsim82 1

17.02.2014, 16:03

Arata foooarte bine! Trebuie incercata!!!

Lorra 1

17.02.2014, 18:44

Multumesc Simsim ma bucur ca-ti place !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mure