Prajitura cu ness

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Aug 2010 | 35952 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • lg=lingura
  • 5 lg pesmet
  • 5 lg faina
  • 5 lg cacao
  • 5 lg miere
  • 15 g praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
  • un praf de sare
  • vanilie

Crema:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 4 plicuri ness(4x1,8 g)
  • 500 ml lapte
  • 6 lg amidon
  • 2 pliculete gelatina
  • 300 ml frisca
  • +
  • 150 ml frisca
  • 100 g ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness:

Blatul:albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa si zaharul se topeste.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza,apoi pesmetul si cacaua si se mixeaza bine.chidele mixand dupa fiecare:mierea,laptele si uleiul si se omogenizeaza fff bine.Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se mixeaza putin pana se omogenizeaza.Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2 blaturi in tava mare de la aragaz aprox 30 min.Faceti testul scobitorii,partea de sus o sa fie pufoasa.Se lasa la racit pe hartia de copt si se coace cealalta foaie.

Crema:ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si nessul dizolvat in 2 lg de apa.Laptel se incalzeste,apoi se toarna in fir subtire peste oua amestecand incontinuu.Se pune totul intr-o cratita pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroase.Se lasa la racire completa.Gelatina se hidrateaza in apa rece,se dizolva cateva secunde la MW si se amesteca in crema.Frisca se bate tare si se adauga cremei racite si se mixeaza.

Asamblare:intr-o tava(daca aveti cu peretii regrabili este perfect daca nu asta e ne descurcam cum putem) se pune primul blat si 2/3 din crema si se da la frigider pana se raceste bine,apoi se pune cel de-al doilea blat,crema ramasa si se da din nou la frigider.Deasupra se intinde frisca(150 ml) batuta cu 1 intaritor de frisca si 1 lg de miere si apoi ciocolata rasa.Se proportioneaza dupa 2-3 h de frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Lemon pie - Tarta cu lamaie