Prajitura cu nuca si cafea

de mimmi in Prajituri, 26 Ian 2014 | 60298 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 8 lignuri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura faina
  • 250 g nuca macinata
  • Pentru crema :
  • 200 g unt
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cafea naturala macinata
  • 2 linguri amidon
  • un pumn de nuca prajita si sfarmata ((eu am folosit alune)
  • ciocolata pentru glazura+ unt cat o nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si cafea:

Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam spuma cu 8 linguri de zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga cele 6 albusuri batute, faina cernuta impreuna cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor, de sus in jos pentru a nu se lasa albusul, pana se incorporeaza bine ingredientele.

Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o coacem cca 25-30 de minute, la foc mic, pana se rumeneste usor. Pentru a va fi mai usor, compozitia se poate imparti in doua parti egale, obtinandu-se astfel doua foi.

Pentru crema, topim untul pe bain-marie. Adaugam zaharul si cafeaua si amestecam pana se topeste zaharul. Cele 2 linguri de amidon, le dizolvam in putin lapte, cat sa le putem turna in crema. Adaugam si alunele (in cazul meu) si amestecam pana obtinem o consistenta cremoasa. Lasam crema sa se raceasca complet.


Eu am facut un singur blat, asa ca l-am taiat pe din doua. Am umplut cu crema de cafea si am asezat a doua foaie. Deasupra se face glazura de ciocolata. Lasam prajitura la rece cel putin 2-3 ore. Enjoy !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

VioCosma 1

10.08.2019, 22:56

Buna seara!Am o intrebare...cum se prepara glazura?

AleMoldovan 1

25.01.2020, 22:42

cu ce se poate inlocui amidonul?

mimmi 1

29.01.2020, 10:58

Amidonul se poate înlocui cu făina .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca