Prajitura cu nuca si ness

de La Ancuta in Prajituri, 14 Ian 2014 | 13469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 3-4 linguri faina (in functie de marimea oualor)
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 140 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 200 g unt (80% grasime)
  • 2 linguri ness
  • 100 g nuca taiata si prajita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ness:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare.

Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitie amestecand usor pana cand se incorporeaza. Coacem blatul in tava dreptunghiulara (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii.

Scoatem blatul din tava si indepartam hartia de copt apoi il lasam pana la racirea completa.

Pentru crema mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana cand devine spumos apoi adaugam cele doua galbenusuri si mixam in continuare. Adaugam nessul iar la final nuca taiata si prajita in tigaie fara ulei.

Intindem crema peste blatul racit si o nivelam. Ornam prajitura dupa preferinte si apoi dam la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foi Lica (reteta de post)