Prajitura cu pere si dulceata

de alldaycooking in Prajituri, 10 Noi 2012 | 3167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 90 gr unt
  • 3 linguri zahar brun
  • 140 gr pere (fara coaja sau seminte)
  • 3 oua
  • 270 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cacao
  • 3/4 borcan dulceata de piersici si prune
  • 3 bucati Miez de lapte
  • 2 linguri zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si dulceata:

Untul moale l-am mixat cu zaharul brun, apoi am adaugat ouale si la final piure-ul de pere. Am amestecat bine compozitia inainte de a adauga 200 gr faina si bicarbonatul de sodiu. Din aceasta compozitie am luat 5 linguri pe care le-am amestecat cu o lingura de cacao si 70 gr faina. Din aluatul cu cacao am pregatit 6 betisoare de lungimea tavii in care urma sa coc prajitura.

Din aluatul simplu, am turnat 1/2 intr-o tava unsa cu putin unt. Am pus betisoarele de cacao peste aluatul din tava, lasand intre betisoare spatii aproximativ egale.  Spatiile dintre betisoare le-am umplut cu dulceata de piersici si prune.

Deasupra acestora am pus restul de aluat simplu si am introdus in cuptor la 180 grade Celsisus pana cand prajitura a capatat o culoare aramie. Cand s-a racit am taiat prajitura in patrate ceva mai mari. Miezul de lapte l-am pasat cu ajutorul blender-ului. La crema rezultata am adaugat zaharul praf.

Cu ajutorul posului am decorat prajitura cu crema de branzica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere