Prajitura cu portocale

de ianculubita in Prajituri, 12 Feb 2014 | 4512 vizualizari

 

In situatia in care aveti mai multe portocale si sunt pe punctul de a se strica,va recomand aceasta delicioasa prajiturica

 

INGREDIENTE

  • 175g unt
  • 175g zahar
  • 2oua
  • 225g faina
  • 2lingurite praf de copt
  • zeama si coaja de la 2portocale
  • un praf de nucsoara
  • Sirop
  • zeama de la 6portocale
  • 100ml apa
  • 2linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

Facem o crema pufoasa din unt moale,zahar,nucsoara si coaja rasa de portocale,adaugam pe rand ouale mixand energic dupa fiecare apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt,intercaland cu zeama de portocale;

rasturnam compozitia intr-o forma unsa sau cu hartie de copt sau de silicon(de preferat rotunda) si lasam la cuptor 50min la foc mic

Dupa ce s-a copt,o rasturnam pe un platou,intepam prajitura cu o furculita si o insiropam apoi ornam cu felii subtiri de portocale,

Pentru sirop,punem intr-un vas toate ingredientele si lasam la foc mic pana se ingroasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata cu branza si portocale