Prajitura de branza dulce fara aluat

de alilianaa in Prajituri, 27 Ian 2014 | 20083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza
  • 4 oua
  • 4 linguri cu faina plus alte doua linguri
  • coaja de lamaie rasa
  • un pumn de stafide plus cateva cirese din dulceata.
  • 100 ml alcool
  • o lingura unt
  • 5 linguri zahar ( aici, in functie de preferinte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de branza dulce fara aluat:

Branza se pune intr-un  bol. Peste ea se pune zahar, coaja de lamaie rasa, stafidele inmuiate (cu cca  o ora inainte, in alcool), ciresele din dulceata, 4 oua intregi. Toate acestea se amesteca si cand sunt omogenizate foarte bine, se adauga faina. Se amesteca. 

Se pregateste o tava ( eu am pregatit una de cozonac). Se unge bine tava cu unt peste care se presara faina. Se uniformizeaza  faina si surplusul se arunca. Se pune compozitia si peste ea, de-asupra se mai pune o lingura de faina, uniform, pe toata suprafata. Ca faina sa fie absorbita de aluatul de branza, se preseaza cu dosul lingurii.

Se da la cuptor pentru 30-40 minute. Trebuie sa fie rumenita frumos si de-asupra. Se pudreaza cu zahar  sau se serveste cu dulceata ( mie mi-a placut si asa).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de branza dulce fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

alilianaa 1

28.01.2014, 07:14

Rocsi, asa e..multumesc!

alilianaa 1

28.01.2014, 07:14

Tanya, multumesc!

deyutzky 1

07.02.2014, 23:20

tare bunuta e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plăcinta rusească cu brânză la Multicooker