Prajitura de post cu biscuiti si gem

de Bucataras Medi in Dulciuri, 29 Oct 2010 | 15939 vizualizari

 

Foarte simplu de "confectionat" si buna pentru o zi de post :))))

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu biscuiti pisati(eu am folosit de ovaz)
  • 1/2 cana cu ulei
  • 2 cani cu faina
  • 1 cana cu apa
  • 1 borcan cu gem(eu am folosit de agrise)
  • 1 lingura rasa cu cafea
  • un varf de cutit cu sare
  • zeama de lamaie de la o jumatate de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • zahar pudra
  • ciocolata de post topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu biscuiti si gem:

Pisam biscuitii cu mana apoi amestecam cu zaharul.Adaugam faina , cafeaua,sarea si zaharul vanilat.Amestecam bine  apoi adaugam gemul si amestecam din nou.Punem pe rand ingredientele lichide si amestecam-apa,uleiul,,esenta de vanilie ,zeama de lamaie si la sfarsit praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.Obtinem o crema pe care o punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Dam la cuptor pentru 30-40 min.

Lasam sa se raceasca , scoatem din forma , pudram cu zahar pudra si decoram cu ciocolata de post topita.Taiem rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu biscuiti si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Bucataras Medi 1

31.10.2010, 15:54

Nadina, este excelenta pentru zilele de post....................

Cris2711 1

12.03.2011, 10:19

Bucataras Medi 1

14.03.2011, 20:35

Cris.................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rumba