Prajitura de post cu mere

de ionix in Mancaruri de post, 31 Oct 2009 | 17350 vizualizari

 

reteta o am de multi ani de zile de la matusica mea.... e o prajiturica foarte buna chiar daca-i mai saraca in ingrediente...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:  
  • 13 linguri cu ulei
  • 13 linguri cu apa minerala
  • 11 linguri zahar
  • O lingura praf de copt
  • vanilie
  • Un praf de sare
  • Faina cat cuprinde
  Pentru umplutura  
  • Circa 1kg mere
  • O cana cu zahar (poti pune si mai mult daca merele sunt acre)
  • 2-3 linguri cu ulei
  • Scortisoara si nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu mere:

 

Merele se curate, se dau pe razatoarea mare si se scurg bine de zeama. Intr-o tigaie se incinge uleiul in care se pune apoi merele iar peste mere zaharul. Se dau la racit. Cand s-au racit se adauga scortisoara dupa gust.

            Intre timp, pana se racesc merele, se face aluatul.

            Se amesteca bine toate ingredientele, in ordinea in care sunt scrise, avand grija ca atunci cand adaugam faina s-o punem treptat , pentru a nu face cocoloase.   ¼ din aluat se pune in folie alimentara de plastic si se da la congelator. Restul aluatului se intinde intr-o tava in care a fost pusa foaie de copt.  Peste foaia intinsa se pun merele, care sunt racite, si nucile pisate in bucati mai mari.   Aluatul care a stat in congelator pana s-a intarit se rade deasupra , pe razatoarea mare.

            Se da la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mic pana cand bucatile de coca de deasupra se rumenesc un pic.

            Este buna mai ales in zilele de post.

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

sandytza 1

01.11.2009, 13:51

trebuie sa fie tare buna ca arata bine.

ionix 1

01.11.2009, 16:50

sa stii ca este foarte buna... pe cat e de simpla pe atat de buna

Michelle 1

25.11.2009, 08:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere