Prajitura marmorata cu nuci si fructe

de alilianaa in Prajituri, 26 Dec 2013 | 3956 vizualizari

 

Timpul scurt nu mi-a permis sa fac fotografii la toate etapele pregatirii. Garantez ca este facuta de mine:))

 

INGREDIENTE

  • fructe (prune si piersici- un bol,)
  • nuci, pret de un pumn
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • doua linguri cacao neagra
  • un pachet unt 60% grasime
  • 300 g faina
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 ml lapte.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu nuci si fructe:

Untul se aduce la temperatura camerei. Ouale se bat intregi cu zaharul si un praf de sare pana ajunge la o spuma consistenta. Se adauga laptele si se mixeaza. Peste acestea se adauga zahar vanilat si untul putin cate putin. Se mixeaza. Desi lasa impresia ca, compozitia s-a taiat, nu este asa. Se pune lingura cu lingura faina si praful de copt si se mixeaza.  

Dupa primele linguri se amesteca compizitia cu telul. Se omogenizeaza bine. La final se adauga nucile pisate. Se imparte compozitia in doua.  Se unge o tava cu unt, se pudreaza cu faina si se pune jumatate din compozitie. In a doua jumatate se adauga cacaoua si se pune peste prima compozitie. Se adauga fructele. Se da la cuptor pentru 20 minute la foc mediu. Se face testul scobitorii. La final se scoate, se lasa la racit si se pudreaza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu nuci si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu prune si crema de branza