Prajitura Ora 12

de alldaycooking in Prajituri, 10 Mai 2013 | 13449 vizualizari

 

Reteta are ca sursa de inspiratie blogul Gabrielei (culoaresisavoare). Recomandarea mea este sa mariti cantitatea de sirop pentru a obtine o prajitura asemanatoare cu cea din confetarie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr ciocolata
  • 100 ml ulei de cocos
  • 4 linguri fructoza
  • 4 oua
  • 100 gr migdale macinate
  • 100 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri fructoza
  • 1 lingura cacao
  • Glazura:
  • 3 linguri smantana dulce
  • 70 gr ciocoalta neagra
  • 1 lingura fructoza
  • Decor:
  • frisca
  • cirese glasate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ora 12:

Pentru blat am pus la topit ciocolata impreuna cu uleiul de cocos. Galbenusele le-am mixat cu fructoza. Peste crema de oua am adaugat ciocolata topita si racita putin, apoi faina, migdalele si bicarbonatul de sodiu. Albusurile le-am batut spuma si le-am pus peste crema de mai sus. Am amestecat cu grija pentru a incorpora spuma in crema. Am turnat compozitia intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei. Am copt la 180 grade Celsius pana cand blatul a trecut proba cu scobitoarea. Am scos blatul din forma si l-am lasat sa se raceasca.  

Am pregatit siropul fierband apa cu fructoza si cacao. Am lasat sa se raceasca putin siropul.  

Din blat am decurat cu ajutorul unei forme circulare prajiturile pe care le-am insiropat.  

Pentru glazura am pus ingredientele enumerate mai sus sa se topeasca, apoi am decorat fiecare prajitura in parte. Deasupra glazurii am pus frisca si cate o cireasa glasata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ora 12" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si crema de ciocolata