Prajitura ORIFLAME ( arabeasca )

de Ina in Prajituri, 20 Mar 2011 | 12610 vizualizari

 

Ii spun Oriflame deoarece obisnuiesc sa numesc retetele astfel incat sa-mi aminteasca de persoana de la care le-am preluat...in cazul de faţa, o distribuitoare de produse Oriflame :D :))
Merita incercata! ;)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 pahar cu zahar
  • 1 pahar cu gris
  • 1 pahar cu iaurt
  • 1 pahar cu nuca de cocos
  • 1 pahar cu miez de nuca macinata
  • 1 plic cu praf de copt
  • sirop din zahar ars si esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ORIFLAME ( arabeasca ):

Se bat ouale si se adauga pe rand celelalte ingradiente. Se lasa jumatate de ora in vas. 

Intre timp se face siropul din zahar ars. Caramelizam 4-5 linguri de zahar, adaugam cu grija 400 ml. apa si lasam pe foc, sa se topeasca bine zaharul. Cand e gata, dam la rece si adaugam o fiola de rom.

Se unge tava, se tapeteaza si se pune compozitia. Se coace la foc potrivit, cca 30 minute. Cand s-a copt turnam siropul racit peste toata suprafata prajiturii, apoi presaram un strat consistent cu nuca de cocos . Se serveste rece, taiata dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ORIFLAME ( arabeasca )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Ina 1

06.10.2013, 15:08

Multumesc, ralu_ca
Laura )

babi5 1

06.10.2013, 16:26

lauradinu 1

07.10.2013, 12:01

daca pui esenta colorata(de diferite arome) iese colorata e super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt fara coacere