Prajitura pufoasa cu prune

de Geanina87 in Prajituri, 9 Noi 2012 | 10307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prune in suc propriu (din conserva)
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de ulei
  • 3 linguri de lapte
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu prune:

Se iau prunele, se scot samburii si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile si praful de sare se bat spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, uleiul si 3 linguri de lapte, dupa care se incorporeaza cu albusurile amestecand incet cu un tel. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in ploaie peste compozitia de oua, amestecand cu grija. La final se pune esenta de vanilie si se rastoarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Abia apoi se asaza prunele. Se da la cuptorul preincalzit la 180° pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

Pentru o tava normala de aragaz este nevoie sa dublati cantitatile ingredientelor.Tava mea e micuta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat