Prajitura Rumba (2)

de ela in Prajituri, 4 Ian 2013 | 47217 vizualizari

 

ultima din seria URATE DAR BUNE :))))...am stricat aspectul punand ultima foaie de napolitana invers si glazura a intrat in modelul foii :(((...mi-a placut prajitura in prima varianta pe care am facut-o de craciun,asa ca am repetat-o cu alte ingrediente

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 12 albusuri
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 200 gr nuci macinate
  • 100 gr migdale decojite si sarate macinate
  • 50 gr cirese confiate taiate marunt
  • 100 gr rahat taiat cubulete mici
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 foi napolitana
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 10 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de cafea
  • 1,8 gr ness(un pliculet)
  • 200 gr margarina rama prajituri(sau unt) moale
  • 200 gr zahar pudra
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura esenta de cafea
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba (2):

Batem spuma albusurile cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul,zaharul vanilat si mixam pana se intaresc iar.Amestecam faina cu praful de copt si punem in albusuri,amestecand usor de jos in sus.Adaugam stafidele inmuiate in esenta de rom,nucile macinate,migdalele,rahatul si ciresele si omogenizam bine compozitia.

Tapetam o tava mare cu hartie  de copt in care turnam blatul.Dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit cam 25minute,pana se coace blatul.Scoatem si lasam sa se raceasca.

Pregatim crema:galbenusurile le amestecam cu zaharul pudra si punem intr-o craticioara de ceramica si lasam la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa crema.Luam de pe foc si adaugam esenta de cafea si ness-ul apoi incorporam untul si amestecam pana se topeste tot.Lasam la rece vreo ora.

Punem la topit ciocolata cu esenta de cafea,apoi adaugam uleiul si omogenizam bine.

Asamblam prajitura pornind cu o foaie de napolitana,ungem cu jumatate din crema,adaugam blatul,ungem cu cealalta parte de crema,apoi foaia de napolitana.Punem ceva greu deasupra si lasam cateva ore apoi punem glazura deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cafea si crema ganache