Prajitura Snickers Extra

de ela in Prajituri, 19 Mai 2016 | 5695 vizualizari

 

Pentru ca ne-a placut foarte mult prajitura snickers cand am facut-o prima data,m-am gandit sa o repet,de data aceasta am ales green sugar (stevia) in loc de zahar si am adaugat stafide in crema si ciocolata snickers si alune in glazura....o nebunie...

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 albusuri
  • 16 lingurite rase green sugar(stevia) sau 8linguri zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1lingurita praf de copt
  • 1praf de sare
  • GLAZURA CIOCOLATA ALBA:
  • 300gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • CREMA CARAMEL:
  • 15lingurite green sugar (sau 12linguri zahar)
  • 250gr unt de calitate (82 la suta)
  • 8galbenusuri
  • 200gr alune (prajite putin inainte)
  • 50gr stafide
  • GLAZURA NEAGRA:
  • 250gr ciocolata neagra
  • 75gr ciocolata snickers
  • 50gr unt
  • 100gr alune nesarate
  • 100ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers Extra:

BLATUL:
Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat green sugar si mixam bine.
Amestecam faina, praful de copt si nuca macinata in care adugam treptat albusurile batute, amestecand usor. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul. Lasam sa se raceasca complet.
Punem intr-o craticioara ciocolata alba cu frisca si uleiul si topim apoi adaugam glazura peste blatul racit. Lasam sa se raceasca COMPLET glazura.
CREMA CARAMEL:
Punem 10lingurite green sugar intr-o craticioara la topit,la foc mic,amestecand continuu.Adaugam treptat bucati de unt moale si amestecam bine pana se topeste untul.
Intre timp pregatim si crema.Mixam galbenusurile cu restul de green sugar pana se albescsi turnam peste caramel,amestecand bine.Adaugam si alunele,stafidele,omogenizam compozitia si lasam pe foc pana se ingroasa putin compozitia.Lasam sa se raceasca apoi o adaugam peste glazura alba si nivelam.Dam la rece.
Cand s-a racit complet crema, pregatim glazura neagra:punem ciocolata rupta bucati(cea neagra si snickersul)cu untul si frisca si lasam sa se topeasca,amestecand continuu.Punem alunele si omogenizam..Dam la rece cateva ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers Extra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diaconta 1

22.05.2016, 20:55

Ce bunaciune o fi fost si daca e cu Green Sugar putem sa servim o felie mareeee fara sa ne sfiim )))

Sidy 1

02.01.2019, 13:53

Daca tot e extra...vreau si eu o feliuta EXTRA !!! La multi ani fericiti Ela !

Anett 1

18.12.2021, 01:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mure si topping de crema de branza