Prajitura Tosca

de diana_k in Prajituri, 25 Oct 2012 | 23599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava mare 38/28 cm
  • Ingrediente pentru blat:
  • 8 albusuri,
  • 250 g zahar,
  • 100 g mac,
  • 100 g nuca de cocos,
  • 3 linguri faina,
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic budinca de vanilie,
  • 400 ml lapte,
  • 150 g margarina Rama
  • Sirop:
  • 100 g zahar,
  • 100 g apa
  • Glazura:
  • 100g ciocolata,
  • 50ml lapte
  • +21 de biscuiti mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Preparare:Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul. Se bate bine spuma pana se intareste si nu mai curge de pe tel. Se adauga macul, nuca de cocos, praful de copt si faina. In tava tapetata cu hirtie de copt se toarna compozitia si se coace  30 minute la foc mijlociu in cuptorul incalzit la 180 de grade.

Crema:Se freaca galbenusuri cu: zaharul, plicul de budinca si putin de lapte.  Restul de lapte se fierbe apoi se adauga peste compozitia cu galenusurile cu budinca. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa crema. Se lasa la racit apoi se mixeaza bine cu  margarina. 

Pentru sirop:Intr-o craticioara perfect uscata se pune zaharul la topit pe foc mic, cand s-a caramelizat se stinge cu apa.Se mai tine putin pe foc pana se dizolva tot caramelul.
Se foloseste rece. Dupa preferinta se poate adauga rom, cafea ness sau capuccinno.
Pentru glazura:ciocolata rupta bucatele mici se amesteca cu laptele si s etopeste la foc sau la microunde.

Peste blatul racit se pune crema, apoi biscuiti inmuiati in sirop. Se da prajitura la rece cateva minute si se intinde peste ea glazura calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

kukibella 1

26.10.2012, 10:05

MotanLaOale 1

26.10.2012, 11:43

GJ203702390 1

27.05.2013, 19:11

am facut-o si eu de C-TIN SI ELENA si a iesit o bunatate multumesc pt reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Catalina