Prajitura turnata cu mere

de MonaMimi in Prajituri, 16 Dec 2013 | 7564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 18 linguri de ulei
  • 18 linguri de lapte
  • 2 plicuri praf de copt
  • 22 linguri de faina
  • 8 bucati mere
  • 6 linguri zahar
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat
  • caja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Merele se dau prin razatoarea cu gauri mari se adauga zaharul si se calesc la foc mic pana scade sucul lasat de ele se ia de pe foc si se adauga scortisoara dupa gust si coaja de lamaie,se lasa la racit.

blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul adaugam uleiul in fir subtire si amestecam bine adaugam faina cernuta cu praful de copt alternand cu laptele amestecam pana la omogenizare aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel de clatite. Intr-o tava de 25/30  tapetata cu hartie de copt punem jumatate din aluat il punem in cuptorul preincalzit pentru 10 minute, apoi peste el punem merele racite si peste mere restul de aluat dam la cuptor pentru 30 minute.Pudram cu  zahar pudra vanilat cand este rece prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (cu foaie turnata)