Prajiturele de post cu nuca si cafea

de goldielocks in Prajituri, 17 Mar 2011 | 13994 vizualizari

 

Cu aceasta prajiturica am contribuit si eu la provocarea lunii martie,Dulce Romanie fiind gazduita de Bucatarie Furnicutilor,ei au ales aceasta minunata combinatie,cafeaua si vinul,ce m-au determinat sa creez aceasta minunatie ,care este si de post,o prajitura densa cu multa nuca si multa cofeina,te asigur ca iti va pune sangele in miscare si,ce e si mai bine,te va indulci si la propriu si la figurat!

 

INGREDIENTE

  • 1 doza suc cu cofeina(gen pepsi,cola,puteti folosi si apa minerala carbogazoasa,daca nu va lasa inima sa va incurcati cu asemenea bauturi)
  • 1 cana zahar
  • 1 ceasca nuca macinate,se poate si mai mult daca vrei
  • o ceasca cafea gata preparata,neindulcita
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • jumatate de esenta de rom
  • Sirop:
  • 3 linguri de zahar
  • o ceasca de apa
  • Glazura:
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 50 gr margarina
  • pt glazura poti folosi si o ciocolata de post(amaruie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele de post cu nuca si cafea:

Am frecat bine de tot cafeaua cu zaharul, apoi am adaugat alternand,sucul si faina amestecata cu praful de copt,la final am incorporat nucile si esenta de rom.Intr-o tava am pus hartie de copt(din aceea cerata,de calitate) si am turnat compozitia,am tinut blatul in cuptorul incins timp de 30 min.

Pt sirop am ars zaharul intr-o craticioara,l-am stins cu apa,am turnat si putin esenta de rom,si l-am lasat sa faca cativa bulbuci,asa fierbinte l-am turnat peste praji.

Pt glazura eu am topit o ciocolata amaruie alaturi de margarina si o lingura cacao,pt ca am vrut un gust intens de cacao,dar o sa va explic si cum se face glazura normala:

  • se pune pe bain-marie cacaoa,zaharul,apa si margarina,lasi sa se topeasca si amesteci bine pana se incorporeaza.
  • sau mai simpu,topesti la bain-marie impreuna cu 2 linguri ulei,ciocolata de post si o intinzi calduta pe blat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele de post cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri de toamna