Praz cu masline

de silvi0ara in Mancaruri de post, 16 Feb 2010 | 3528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 fire de praz
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 20-25 de masline
  • Sare dupa gust
  • ½ pahar de vin alb
  • 1 lingurita zahar brut
  • 1 pahar apa
  • 1 felie de lamaie
  • 1 legatura patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu masline:

Se curata mai intai prazul de prima foaie si se taie in 4-5 bucati,dar numai partea alba.Intr-o cratita se pune uleiul si se aseaza pe foc,cand s- incins se pune prazul si se lasa sa se rumeneasca putin,dar atentie sa nu se arda.

Cand s-a rumenit se adauga apa,vinul,maslinele si feliuta de lamaie.

Se lasa mancarea sa fiarba,dar sa nu scada prea mult,se adauga pasta de tomate si zaharul.Se mai lasa sa dea 2-3 clocote si se adauga patrunjelul proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Sylvia 1

16.02.2010, 21:18

Al auzit de reteta asta dar nu am vazut cum arata finalul, imi place

Bucataras 1

17.02.2010, 01:34

este o mincarica excelenta, iar prazul un aliment foarte sanatos (bun diuretic)

mamidesara 1

28.02.2010, 15:53

si eu fac felul acesta, dar ingros putin sosul cu o lingurita de faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci La Tigaie