Praz cu masline

de alilianaa in Mancaruri de post, 20 Dec 2013 | 3388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 fire de praz
  • un morcov mic
  • o mana de masline Kalamata
  • 2 foi dafin
  • 5 boabe piper
  • 3 linguri pasta de rosii de casa
  • sare dupa gust
  • o jumatate ceasca apa cu jumatate ceasca vin alb sec
  • 30 ml ulei
  • cateva fire de marar verde.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu masline:

Prazul se  curata, se spala, se portioneaza. Morcovul se curata, spala si se da pe razatoarea mare. Se pune uleiul la incins. Se pune morcovul ras, cand se mai inmoaie se adauga si prazul si se lasa impreuna cca 5 minute. Paralel maslinele se pun la fiert 3 minute in apa clocotita. Cand acestea sunt gata se adauga peste praz. Se potriveste de sare. Se adauga piper si floile de dafin, se amesteca usor. Se adauga apa si vinul si se lasa sa fiarba cca 10 min. ( max). La final se adauga pasta de rosii, se mai lasa 3 minute si se pune marar verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (29)

Rocsi 1

20.12.2013, 21:06

xana 1

20.12.2013, 22:04

alilianaa 1

21.12.2013, 08:20

Rocsi, Xana, multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu usturoi