Praz umplut cu orez si ciuperci

de Bunica in Mancaruri de post, 18 Dec 2011 | 7273 vizualizari

 

Astazi am preparat pentru prima data Praz umplut cu orez si ciuperci. Pot sa va spun ca este .....delicios !

 

INGREDIENTE

 Umplutura:

  • 2 fire de praz       
  •  1 ceasca de orez        
  • 5 ciuperci champignon
  • 3 linguri ulei de masline( am pus eu)
  • sare , piper

  Sosul:      

  • partea verde de la cele 2 fire de praz
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de bulion sau o ceasca de suc de rosii
  • 1 lingurita de zahar
  •  sare, piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz umplut cu orez si ciuperci:

Se curata prazul, se taie in bucati potrivite . Se pune in apa fiearta si se lasa 1 min. sa clocoteasca. Se scote prazul,se trece printr-un jet de apa rece si apoi se scot frunzele sub forma de tub.   

Ciupercile se spala si se toaca marunt.

Miezul scos se toaca marunt si se inabuse in ulei.Se adauga ciupercile si orezul spalat. Se stinge cu o ceasca de apa. Cand orezul incepe sa se umfle se adauga sare si piper dupa gust.

Se umple prazulsi se pune intr-o tava sau un vas termorezistet.

Se face un sos din prazul ramas tocat marunt si pus la inabusit intr-o tigaie. Apoi se adauga bulionul sau sucul de rosii,zaharul, sare, piper. 

Sosul se toarna peste prazul umplut si se da la cuptor pana scade sosul.

Se serveste rece sau cald.

TIPS-URI

1

In loc de ulei se poate folosi unt.

2

In loc de bulion sau suc de rosii se pot folosi 3-4 rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Praz umplut