Prepelite cu struguri si coniac

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 3 Feb 2018 | 3712 vizualizari

 

O reteta clasică a bucatariei franceze care era pe lista mea de mult timp.
Cel mai dificil in acesta reteta este curatatul strugurilor de piele iar apoi s-o mananci fara sa-ti lingi degetele :)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/prepelite-cu-struguri-si-coniac.html
 

 

INGREDIENTE

  • 4 prepelite curatate, vidate si parlite
  • 1 ciorchine de struguri cu bobul mare
  • 60 g stafide
  • 5 cl coniac
  • 80 g unt
  • 1 Kub de pasare
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite cu struguri si coniac:

Puneti la inmuiat 15 minute stafidele in coniac.

Sarati si piperati prepelitele pe dinafara si pe dinauntru.

Introduceti o bucatica de unt in fiecare prepelita.

Scurgeti stafidele (pastrati coniacul ramas).

Umpleti prepelitele cu stafidele scurse si legati-le cu sfoara de bucatarie.

 Incalziti 30 g de unt intr-o oala/cocota si rumeniti bine prepelitele pe toate partile. Diluati kub-ul de pasare intr-un pahar mare de apa.

Varsati peste prepelite, adaugati coniacul pastrat.

 Acoperiti si fierbeti 30 de minute la foc potrivit.

Intre timp puneti boabele de struguri 30 de seccunde in apa adusa la fierbere.

Cu ajutorul unui cutit curatati strugurii de piele.

Scoateti prepelitele din cocota si puneti strugurii. Colorati-i in sosul de carne si adaugati o nuca de unt. Amestecati.

Serviti prepelitele calde acompaniate de struguri si arozate de sosul cald.

Puteti acompania cu fasole verde sau cu cartofi.

Este delicios !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu struguri si coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

03.02.2018, 19:43

Am facut si eu o data prepelite, dar mi-a fost prea mila de ele Arata bine preparatul tau!

MotanLaOale 1

03.02.2018, 22:19

oanapl 1

05.02.2018, 22:45

Ce apetisant arată!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prepelite la cuptor cu sos de vin rosu