Pui aromat cu lamaie

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 3 Feb 2012 | 4827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui( aprox 1200g)
  • 700 g cartofi
  • 1 punga pentru cuptor
  • 1 lamaie
  • Boia dulce
  • Usturoi uscat
  • Piper, sare
  • Rozmarin uscat
  • Marar, patrunjel, maghiran, cimbru uscate
  • 100 ml supa
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui aromat cu lamaie:

Din boia, usturoi, sare,piper, marar, patrunjel, maghiran, cimbru uscate se prepara un amestec ( din fiecare se pune cate ½ lingrita).

Puiul se spala, se usuca cu un servetel de hartie, se unge cu putin ulei si se presara amestecul de condimente si plante aromatice(atat pe exterior cat si pe interior); lamaia se taie in 4 pe lungime si se introduc in interiorul puiului, apoi se pune in punga, se strange la capat si se pune intr-o tava incapatoare. Tava se introduce in cuptorul incins pentru 15 minute, apoi se scoate punga si puiul se lasa in tava. Pe langa pui se aseaza cartofii aromati cu rozmarin, sare, piper, patrunjel si usturoi uscat si supa

Tava se baga din nou la cuptor pentru 45-60 minute, pana cand puiul este rumenit.

Pe un platou se aseaza foi de salata, apoi puiul si se aseaza langa cartofii. Se serveste alaturi de o salata de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromat cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

babi5 1

20.08.2013, 07:24

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 11:12

foarte gustos

reisnaor_2006 1

01.10.2014, 09:07

o aripioara vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui grecesc cu marar si lamaie