Pui chow mein

de Sylvia in Pui, 24 Oct 2014 | 10740 vizualizari

 

De aceasta reteta am auzit prima data intr-un film ....suna atat de "asiatic" de interesant incat mi-a ramas in minte. Povestea acestui fel de mancare este lunga si interesanta, s-a facut cunoscuta in America, chinezii ajunsi acolo numeau acest fel de mancare de taiatei prajiti chow mein / cheau meing pe limba lor. Radu Popovici cel care m-a si inspirat cu reteta are 2 articole foaret frumoase si explicite despre chow mein , asa ca va las sa descoperiti mai multe de pe blogul lui .

 

INGREDIENTE

  • taietei de orez
  • sos soia o lingura
  • piure de ardei iute
  • o lingurita amidon
  • amestec condimente chinezesti ( eu prepar ghimbir ras cu piper, putina scortisoara, fenicuil, cuisoare si putin usturoi, putin anason pentru ca asta e pe gustul meu )
  • 400 grame piept de pui
  • o jumatate de ardei rosu taiat felii
  • 100 grame muguri de fasole mung
  • 2 linguri sos soia light
  • putin ulei masline
  • o lingura ulei arahide
  • 2 fire ceapa verde
  • coriadru verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui chow mein:

Prepararea este extrem de simpla, aceasta este varianta americana de chow mein cu taieteii prajiti in acelasi timp cu carne ais legumele, varianta originala are taieteii prajiti  in ulei separat.  Se poate face cu orice fel de carne, vita, pui, pulpe dezosate, rata ( eu am tetsta si cu rata ) este delicios si simplu de realizat, in pret de 7 minute este totul gata. 

1. Se pregatesc taieteii de orez conform indicatiilor de pe pachet se storc si se asezoneaza cu ulei de susan. 

2.  Se taie felii lungi ardeiul si puiul, ceapa verde rondele. Puiul se lasa la marinat pret de 20-30 minute macar intr-un amestec facut din o lingurita amidon, condimente si sos soia dark si sos ardei iute. 

3 . Intr-un wok se incalzeste uleiul de arahide si cand incepe sa fumege se adauga puiul si apoi la pret de un minut ardeiul,mugurii de fasole se mai prajesc un minut apoi se adauga taieteii pe care ii prajim 1-2 minute. La sfarsit se mai adauga sosul soia light, ceapa verde si coriandru si se serveste imediat.  

Pot sa va spun ca sunt bestial si reci :) daca mai ramane ceva, eu ma uitam la Seinfeld si ma relagam cu o portie de chow mein rece , picanta cat trebuie. Va doresc spor la gatit si degustat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui chow mein" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui pe pat de legume