Pui cu orez la cuptor

de Corinuta in Pui, 7 Mai 2011 | 8910 vizualizari

 

Am vazut reteta asta mai demult pe Euforia Cuisine la ''Alive and Cooking''. Tare mult mi-a placut fiindca mi se parea simpla si savuroasa. Intre timp, am vazut intr-o alta emisiune care imi place mult: ''Food Safari'', puiul gatit tot la cuptor dar mult mai condimentat. Am luat putin de la fiecare si mi-a placut mult cum a iesit atat puiul cat si orezul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pui (pulpe, pui intreg)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf chilli
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita sofran
  • un praf de zahar
  • sare, piper macinat
  • 500 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 tija de telina
  • 100 ml vin alb
  • 1 l supa de pui
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana
  • patrunjel tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu orez la cuptor:

Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie, apoi se adauga toate condimentele inclusiv sare, piper si se amesteca bine. Cu aceasta pasta se unge puiul spalat si zvantat, apoi se pune in tava si se da la cuptor ptr 40 de minute.

Se spala bine orezul in mai multe ape. Se curata ceapa, se toaca marunt impreuna cu telina si se amesteca cu orezul. Se scoate puiul sau pulpele din tava, se aseaza orezul si se toarna peste el vinul si supa de pui. Se aseaza puiul deasupra, se acopera cu o folie si se da din nou la cuptor ptr 30 de minute.

Cand e gata se scoate iar puiul din tava, se condimenteaza orezul cu sare si piper, se adauga untul, smantana si se amesteca bine. Se serveste cu multa verdeata tocata.

Pofta buna!

Inspiratia                                                 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paprika Pui si pilaf de orez cu stafide si coriandru proaspat