Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel

de adnia in Pui, 9 Iun 2013 | 3605 vizualizari

 

Am invatat sa fac si eu tahini! Nu e greu deloc, dar ma simt de parca as fi descoperit America:)) Si ca sa "fac" ceva cu pasta asta minunata, am creat reteta ce urmeaza, de care sunt foaaarte mandra si pe care o voi repeta ori de cate ori am ocazia!

 

INGREDIENTE

Pt. pasta de susan avem nevoie de:

  • 200 gr. seminte de susan
  • 2-3 linguri ulei vegetal (preferabil de susan, ca sa- accentueze gustul--eu, insa, am folosit de floarea-soarelui)

Pt. sosul de susan avem nevoie de:

  • 2-3 linguri pasta tahini
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • patrunjel si menta proaspete (eu am pus 1/2 legaturica patrunjel si 3-4 fire menta)

Pt. garnitura avem nevoie de:

  • 2 morcovi mari
  • 1 dovlecel mediu

In rest, mai avem nevoie de

  • 1 piept pui dezosat
  • condimente, dupa plac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel:

Mod de preparare:

1. Incepem cu prepararea pastei de susan: nu ia deloc mult timp si nici nu e complicat!

Inainte de a trece la postarea retetei, trebuie sa va spun ca am mai facut acum ceva timp si pasta tahini raw, dar pe care am procesa-to in blender..si nu a iesit atat de fina ca aceasta..insa tot buna. Acum, insa, am schimbat putintel reteta..si aparatul de maruntit:))Asa...sa incepem!

Am incins o tigaie  teflon si am pus in ea semintele de susan, sa le prajesc putin, amestecandu-le continuu (mai bine zis, sa le incing, pt. ca n-au voie sa se rumeneasca deloc, altfel devin amare-amare). Aceasta operatiune dureaza 1-2 minute. Le-am lasat sa se raceasca bine, apoi le-am transferat in vasul  cu cutit al mixerului vertical, am pus capacul, am cuplat blocul-motor al aparatului si am pornit "jucaria". Susanul meu s-a pulverizat in cateva secunde. Am adaugat uleiul, am mixat din nou...si pt. ca deja incepea sa se miste destul de greu, am adaugat cateva linguri de apa. din nou..mixare. de data aceasta am obtinut pasta mult dorita (in poza vedeti toata cantitatea obtinuta--cat sa incapa intr-un borcanel mic de miere..dar pt. mine este mai mult decat suficient).
Se pastreaza in frigider pana la utilizarea sa--eu folosesc aceasta cantitate cam la 2 retete.

2. Preparam sosul de susan: si asta se face in 2 timpi si 3 miscari (de fapt, mai mult timp imi ia mie sa povestesc cum am facut decat prepararea propriu-zisa). Apelam la acelasi blender vertical si vasul lui: punem in vas jumatate din compozitia de pasta de susan, zeama de lamaie, putina sare, cateva linguri apa (dupa preferinte) si verdeata. Mixam totul pt. cateva secunde, pana devine sos...si gata!

3. Pregatim puiul: taiem pieptul de pui in cuburi potrivit de mari, le punem intr-un vas de lut si le amestecam cu sosul de mai sus. Dam la cuptor, la foc mic, pana se inmoaie carnea.  

4. Pregatim pastele din legume: nimic mai simplu! Morcovii si dovlecelul se plata bine, se curata cu mandolina de decojit legume, iar apoi, cu ajutorul aceluiasi instrument taiem pe lung legumele, obtinand frumoasele tagliatelle.
Sa va spun un secret: sunt extrem de gustoase si asa, crude, eventual marinate...dar stiind ca sotul meu nu le-ar mansa in acest mod, le-am "gatit" putin, ca sa-l pacalesc:)
Adica, le-am introdus pt. 1 minut in apa clocotita cu sare (dar cu focul stins)...ca sa fie calde si sa aiba o tenta de "gatire" in ele--asa am impacat si capra si varza (si pe el, ca nu sunt absolut crude, dar si pe mine, ca am reusit sa le pastrez nutrientii cat mai mult posibil).
Le-am scurs si..gata!

5. Servire: pe 2 farfurii se aseaza tagliatelle, ca baza, peste care montam cubuletele de pui cu sos si servim calde!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui