PUI CU SAMPANIE

de Roda in Pui, 15 Mai 2009 | 3588 vizualizari

PUI CU SAMPANIE

 

Pui cu bere, cognac, cidru ...iata si pui cu sampanie!

 

INGREDIENTE

  • 1pui de 1,3 kg. dezosat si taiat cubulete,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingura praf de curry,
  • sare,
  •  piper,
  • 1 manunchi de rozmarin verde,
  •  2 cepe,
  •  2 lamai taiate felii,
  • 1 sticla de sampanie,
  • 4 cuisoare,
  • 1 manunchi de patrunjel verde;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PUI CU SAMPANIE:

1.Se pun bucatile de pui intr-o tigaie si se prajesc in ulei de masline  5-8 minute .Se sareaza, pipereaza si se pudreaza cu praful de curry.Se adauga aromele, cuisoarele, lamaia,ceapa taiata si se mai lasa sa fiarba 5-6 minute.Se pune 1/2 de sticla de sampanie peste carne si se fierbe inca 10 minute. Se adauga restul de sampanie si se mai fierbe 10 minute.
2.Se serveste cald cu garnitura de cartofi, orez sau taietei lati.Un vin alb sec merge excelent cu acest preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "PUI CU SAMPANIE" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

luminita20_2006 1

17.05.2009, 21:24

ai reteta super trasnite si culmea ca si imi plac...felicitari

Roda 1

18.05.2009, 13:58

Multumesc, luminita.Daca nu iesi din tiparul celor invatate de la mama sau bunica, nu ai facut nimica.Si bucatareala este o arta in continua schimbare.Deci, nu trebui sa te miri de asemenea combinatii.Par excentrice, dar sunt deosebit de gustoase.

Rahela Velicu 1

18.06.2021, 12:42

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Aripioare in bere cu sos de ceapa