Pui cu sos de rosii si cus cus

de La Ancuta in Pui, 18 Ian 2011 | 12676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 5 linguri pasta de tomate sau bulion
  • 1 cescuta apa
  • sare, piper
  • cimbru
  • curry
  • 3 linguri ulei de masline
  • Pentru garnitura de cus cus:
  • 200 g cus cus
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei
  • a morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata de telina
  • sare, piper
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si cus cus:

Spalam bine carnea si o portionam. Condimentam cu sare si piper.

Ungem o tava termorezistenta cu ulei de masline si asezam carnea in tava. Curatam ceapa si o tocam marunt. Taiem ardeiul cubulete (eu am avut gata taiat in congelator). Amestecam ceapa cu ardeiul, usturoiul pisat si bulionul. Adaugam sare, piper si cimbru. Daca este prea gros sosul punem o cescuta de apa. Turnam sosul de rosii peste carne. Acoperim cu capac si dam la cuptor la foc potrivit, 30 de minute. Luam capacul jos si mai lasam 10 minute, sa se rumeneasca.

Intre timp pregatim garnitura:

Taiem legumele marunt si le punem la fiert in apa, nu prea multa. Adaugam putina sare. Cus cus-ul il punem la prajit in tigaie cu 2 linguri ulei de masline. Nu prajim prea tare.

Dupa ce legumele au fiert 10-15 minute adaugam cus cus-ul peste legume si daca mai este nevoie mai adaugam apa. Apa trebuie sa acopere bine pastele. Adaugam cimbru si curry si potrivim de sare. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba 10 minute la foc mic.

Servim pastele calde alaturi de pui cu sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si cus cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu menta