Pui cu sos de struguri si fasole verde

de Anamaria7 in Pui, 9 Oct 2010 | 4089 vizualizari

 

Probabil multi vor ridica din sprancene cand citesc titlul, dar e sincer f BUN! Am revenit la facultate, la Cluj :| fara cuptor in camin se reduc posibilitatile de experimente culinare... Si gatitul doar pentru mine e mai putin entuziasmant. Dar macar pot sa incerc toate traznaile de combinatii, nu are cine stramba din nas :))

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 300 gr fasole pastai
  • 1 ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 300 gr struguri dulci (preferabil negri, cu samburi mici)
  • 200 ml apa 
  • 4 lg faina
  • sare, piper
  • 4 lg ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de struguri si fasole verde:

Pieptul de pui se taie cubulete, se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie incingem 2 lg de ulei si rumenim bine carnea cu usturoiul usor zdrobit. Cand e gata, scoatem puiul din tigaie.

Intr-o oala, punem apa la fiert cu putina sare si fierbem fasolea pastai, apoi o scurgem de apa. Boabele de struguri se curata de pe ciorchine si se taie in doua (eu am lasat jumatate dintre ele intregi).

Punem in tigaie celelalte 2 lg de ulei si calim ceapa verde taiata rondele. Cand s-a muiat, adaugam strugurii si lasam inca putin la calit, apoi acoperim cu apa si lasam sa clocoteasca vreo 3 minute. Intre timp, intr-un bol amestecam faina cu cei 200 ml de apa pentru sos. Adaugam compozitia in tigaie amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, saram si piperam si luam de pe foc.

Sosul se poate adauga imediat peste pui.

 

TIPS-URI

1

Este de preferat sa eliminam samburii strugurilor. Eu nu am avut timp de migaleli, dar am ales struguri potriviti, nu m-au deranjat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de struguri si fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Dana Cristea - pusikmea 1

10.10.2010, 12:56

nadina73 1

10.10.2010, 17:42

interesanta combinatie

mihaelar63 1

19.10.2010, 00:30

interesanta combinatie cat despre farfurie ce sa spun , maine merg in Cluj , ascunde-o bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla cu mujdei de usturoi