Pui de balta

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 19 Feb 2010 | 14175 vizualizari

 

Aceasta este denumirea sub care este gasit acest fel de mancare in restaurante de aceea am abordat si eu problema asa este vorba de picioarele de broasca , considerate o delicatesa in diverse bucatarii internationale. Unii sunt curiosi sa guste altii nu ar manca asa ceva niciodata....eu sunt din categoria celor care au vrut sa guste asa ca postez si aici reteta.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de pui de balta,
  • 100 ml lapte,
  • sare,
  • piper,
  • o lamaie,
  • 2-3 linguri de faina alba,
  • 100 ml ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui de balta:

     Preparare: se decongeleaza carnea daca este congelata ( de obicei sub aceasta forma se gasesc prin magazine)  in 100 ml de apa amestecata cu 100 ml de lapte. Ii lasam acolo pret de 2-3 ore la temperatura camerei .

     Dupa aceea ii stoarcem  bine si ii condimentam cu sare si piper si turnam suc de lamaie peste ei  . Se trece fiecare bucata prin faina alba si apoi se prajeste in uleiul incins.

     Se servesc fierbinti, eu i-am servit cu o garnitura de orez, presarati cu patrunjel taiat marunt si optional lamaie stoarsa proaspat.  Au gust interesant, ceva intre pui si peste de aici poate si denumirea de “pui de balta”.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui de balta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ela 1

20.02.2010, 00:44

daca nu citeam reteta as fi zis ca sunt cartofi prajiti...

Sylvia 1

20.02.2010, 00:44

Dicacarmencita multumesc pentru aprecieri, a fi curioasa sa aud cateva retete testate

Sylvia 1

20.02.2010, 00:45

Teo esti simpataica foc multumesc mult pentru votul de incredere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu usturoi si lamaie