Pui Divan

de elucubratiiculinare in Pui, 27 Feb 2018 | 2878 vizualizari

 

Acest fel de mâncare și-a luat denumirea după locul în care a fost inventat Divan Parisienne Restaurant din Chatham Hotel -New York City. Un bucătar-șef pe nume Lagasi a creat acest fel de mâncare pentru un concurs cu care bineînțeles că a și câștigat.

 

INGREDIENTE

  • 450 g broccoli
  • 450 g piept sau mușchiuleț de pui
  • 100 ml supă de pui
  • 100 ml maioneză
  • 50 g brânză cheddar
  • 2-3 linguri unt
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2-3 linguri pesmet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Divan:

Eu am ales varianta mai dietetică, adică am înlocuit maioneza cu smântână lichidă și brânza cheddar cu cașcaval.

Gătim puiul în ulei de măsline câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Broccoli se desface buchețele și se opărește în apă pentru 5 minute.
Se scoate în apă foarte rece pentru a opri gătirea și a rămâne verde.

Într-o tavă unsă cu unt, aranjăm broccoli.

Deasupra lui punem bucățile de pui.

Amestecăm într-un castron 100 ml supa de pui cu smântâna (maioneza) și turnăm peste pui. Apoi presărăm și cașcavalul ras.

Deasupra presărăm pesmetul amestecat cu unt topit.
Se dă la cuptor pentru 25-30 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C.
Servim imediat!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Divan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

diaconta 1

28.02.2018, 22:33

Ce mult imi place mai ales ca imi place mult broccoli cu pui

diaconta 1

28.02.2018, 22:34

Ce mult imi place mai ales ca imi place mult broccoli cu pui

mihaelar63 1

02.03.2018, 10:04

interesanta reteta . As fi curioasa de textura crocanta data de pesmet . Multumim ca ne-ai prezentat reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Arroz al horno