Pui Kiev

de vio_dreams in Pui, 30 Sep 2014 | 10781 vizualizari

 

Un preparat clasic, in aparenta provenind din bucataria ucraineana, se pare ca totusi puiul Kiev ar fi fost pregatit pentru intaia oara la Moscova. Indiferent de origini ramane insa o reteta deosebita ce se preteaza la nenumarate garnituri dupa pofta si bunul plac al fiecaruia: piure, cartofi prajiti, cartofi naturi, ciuperci sote, etc

 

INGREDIENTE

  • 1 piept pui
  • 100 gr unt
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2-3 fire marar verde
  • 2 lingurite zeama lamaie
  • sare, piper
  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 100 gr pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kiev:

Lasam untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt.

Adaugam sarea si piperul si zeama de lamaie si omogenizam compozitia.

Punem compozitia pe o folie alimentara si rulam astfel incat sa obtinem un rulou subtire. Dam la congelator cateva minute.

Batem feliile de piept de pui cu ciocanul de snitele si asezam pe fiecare cate o bucata de rulou de unt aromat.

Pliem astfel incat sa obtinem niste rulouri si prindem cu scobitori  ca sa nu se desfaca.

Dam rulourile astfel obtinute prin faina.

Batem ouale impreuna cu sarea si piperul si optional puteti adauga condimente pentru pui. Trecem  rulourile prin compozitia de ou.

Apoi le tavalim prin pesmet astfel incat sa acoperim toata suprafata acestora.

Le prajim in ulei bine incins pe ambele parti.

Apoi le scoatem intr-o sita ca sa elimine surplusul de ulei.

Le lasam cateva minute sa se odihneasca apoi le putem servi. Vom obtine un pus extraordinar de fraged, gustos si aromat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kiev" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu cartofi si usturoi in sos de rosii