Pui la gratar cu broccoli

de luminita20_2006 in Pui, 27 Mai 2009 | 6078 vizualizari

 

O reteta simpla si sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 500 gr broccoli
  • sare
  • piper
  • roz marin praf
  • marar
Sos bechamel:
  • 1½ pahar lapte,
  • 1 lingură făină,
  • 1 lingură unt 
  •  sare.
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la gratar cu broccoli:

Pieptul de pui se dezoseaza si se taie in 4. se condimenteaza cu sare piper si rozmarin praf, si se pune pe gratar (recomandat tava gratar iese mult mai suculent). Broccoli se spala, intr-o oala se pune apa cu sare cand fierbe apa se pun broccoli si se lasa sa fiarba 4 min; cand sunt gata se scot intr-un vas cu apa rece si gheata, astfel oprim fierberea si pastram culoarea.

Sosul.: Se ia faina si se pune la prajit in unt. Se amesteca bine si se stinge cu lapte fiert, amestecand si turnand cate putin. Se sareaza si se amesteca iar. Se mai lasa la fiert astfel 10 minute.  cand a fost gata eu i-am pus si marar tocat marunt , pentru mai multa aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la gratar cu broccoli" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cum sa prepari acasa un Kebab delicios