Pulpa de curcan marinata,la cuptor

de Bucataras Medi in Curcan, 3 Sep 2011 | 30363 vizualizari

 

O fripturica ideala pentru masa de pranz de duminica sau pentru orice alta zi a saptamanii.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de curcan(eu am avut una destul de maricica)
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • sare,piper
  • rozmarin
  • Pentru marinata
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos chili
  • 1 lingurita ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan marinata,la cuptor:

Dezosam pulpa de curcan, indepartam pielita ,o spalam si apoi o lasam la scurs sau o stergem cu un prosop absorbant.Condimentam dupa gust cu sare si piper si apoi asezam pulpa intr-un vas.

Intr-un bol punem mierea,sosul de soia,sosul de chili,uleiul de masline,zeama de lamaie,foile de dafin si boabele de piper.Amestecam bine si turnam acest sos in vasul in care am asezat pulpa de curcan.Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si il dam la frigider pentru 5-6 ore avand grija ca din cand in cand sa mai intoarcem carnea de pe o parte pe alta.Scoatem pulpa din marinata o asezam intr-o tava ,o condimentam cu rozmarin si turnam marinata peste ea.Mai adaugam un pahar cu vin apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor circa 30-40 min. dupa care indepartam cu grija folia de aliminiu si mai tinem la cuptor pana cand carnea este bine facuta si rumena.Avem grija ca din cand in cand sa mai stropim carnea cu sosul din tava

Scoatem apoi tava din cuptor ,lasam sa se racoreasca putin ,scoatem pulpa de curcan pe un platou ,o taiem felii potrivite si apoi servim alaturi de o garnitura si o salata.Noi am avut drept garnitura chiftelute din cartofi

Va invit la masa si va spun pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan marinata,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan cu orez si legume