Pulpă de vită cu sos de lămâie

de ionix in Vita, 18 Apr 2012 | 4533 vizualizari

 

Rapid, simplu și gustos.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpă de vită (eu am avut 3 bucăți gata porționate)
  • sare și piper după gust
  • 50 g unt
  • 2 căței de usturoi
  • alte ingrediente pentru sos:
  • piper proaspăt măcinat (eu am un piper boabe, cumpărat de la plafar, și este un amestec de 5 tipuri de piper)
  • circa 100 ml lapte
  • o lingură cu făină
  • zeama de la o lămâie
  • puțină coajă de lămâie
  • sare după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de vită cu sos de lămâie:

Se pune la topit untul. Vita se spală și se șterge bine cu un prosop.

În untul topit vom pune bucățile de vită și usturoiul întreg, pe care-l strivim cu un cuțit. Lăsăm 5 minute pe o parte și 5 minute pe o parte. 

Bucățile de vită le scoatem pe o farfurie, punem sare și piper proaspăt măcinat. se vor scoate și bucățile de usturoi. vom continua să facem sosul în aceeași tigaie.

Preparare sos(se face în 2-3 minute)

În untul în care am prăjit vita, vom pune făina, puțin câte puțin, și vom amsteca întruna pentru a nu face cocoloașe.

Adăugăm treptat și laptele, amestecând repede pentru a nu face cocoloașe. Punem zeamă de lămâie, coajă de lămâine, piper proaspăt măcinat și sare. Amestecăm bine timp de 15-20 de secunde, urmând a pune carnea de vită pentru încă un minut în sos.

Se oprește focul și se servește cald, alături de un vin bun.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de vită cu sos de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gamine 1

27.01.2013, 17:57

Arata super gustos! Abia astept sa incerc si eu reteta asta!

ionix 1

28.01.2013, 14:13

Mulţumesc! Sper să-ţi placă.

Rahela Velicu 1

17.05.2021, 10:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin