Pulpe de pui la cuptor cu bere si cartofi piure

de COSTEO in Pui, 27 Apr 2013 | 19630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe pui
  • 500 ml bere
  • 6 catei usturoi
  • 1 ardei (rosu sau verde).
  • cimbru
  • condimente granulate
  • ulei
  • sare
  • piper

pentru piure

  • 500 gr cartofi
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita sare
  • maghiran
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor cu bere si cartofi piure:

Pulpele se curata bine se spala apoi le crestam iar in crestaturile facute  punem niste feliute de usturoi si ardel rosu (sau verde)

Frecam pulpele cu sare,piper cimbru,condimente granulate.

Intr-o tava unsa cu ulei punem pulpele la cuptor pt 15 minute pe o parte si 15 minute pe cealalta parte pentru a se rumeni.

Dupa jumatate de ora adaugam  bere si lasam la 180 grade pentru 45 minute.

Piure de cartofi

Se curata cartofii,se taie sferturi si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare ,la foc potrivit

Se scurg ,se maruntesc fin( se dau printr-o sita) cat sunt inca  fierbinti,se amesteca cu untul,putin cate putin, se bat pana piureul devine o crema spumoasa,apoi i se adauga laptele fierbinte,tot putin cate putin.

Potrivim de sare.Piureul se prepara  cu putin timp inainte de a se servi la masa

In caz ca s-a pregatit mai inainte ,putem pastra piureul cald punand cratita deasupra unui vas cu apa fierbinte,iar deasupra punem putin lapte  pentru a nu se prinde crusta

Se tine acoperit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor cu bere si cartofi piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (10)

adry88 1

28.04.2013, 15:22

yammy!

COSTEO 1

28.04.2013, 16:52

Multumesc de apreciri!

dariadeea 1

30.05.2013, 09:28

trebuie sa fac si eu reteta asta cu bere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pranz contra cronometru