Pulpe de rata caramelizate

de Catalina L in Rata, 25 Mai 2018 | 5674 vizualizari

 

Va propun o reteta tipic chinezeasca- rată caramelizată.
Am avut un borcan de sos special pentru caramelizat carne de rata, pui etc.
Daca nu gasiti, nu este indispensabil,  puteti face acest sos - reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/pulpe-de-rata-caramelizate.html
 

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de rata
  • 100 g de sos pentru caramelizat rata, pui...
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de miere de albine
  • 2 linguri sos soia
  • sare, piper
  • seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata caramelizate:

Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia.

Adaugati piper proaspat macinat.

Puneti pulpele  intr-un plat pentru cuptor si ungeti-le bine cu sosul obtinut. Lasati-le sa marineze 30 de minute la temperatura ambianta.

Intoarceti-le dupa 30 de minute si etalati din nou sosul bine peste ele.

Puneti sare, piper si dati la cuptorul incalzit la

180°C timp de 40 minute.

Intoarceti-le de 2-3 ori si arozati-le in mod regulat.

Dupa 40 minute, am acoperit cu o foaie de aluminium si lasat inca 25 minute.

Indepartati foaia de aluminium, arozati generos pulpele cu sos si presarati seminte de susan deasupra.

Dati la cuptor timp de 10 - 15 minute.

Scoateti pulpele si degresati sosul (grasimea este la suprafata, usor de indepartat).

Este gata, puteti servi si aroza cu sosul degresat.

Le-am servit cu orez cantonez de casa - reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu legume la tigaie