Pulpe marinate in maioneza cu busuioc, cu cartofi hasselback

de gaby_duceag in Pui, 14 Iul 2011 | 8825 vizualizari

 

Azi am fost doar noi, fetele, acasa, asa ca n-am gatit mult.
Doar asa cat sa mai pun un colacel, o falcutza ...ceva acolo :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe
  • 3 cartofi
  • 80 gr maioneza
  • doua lingurite busuioc
  • o lingura unt
  • sare mare
  • piper
  • 4-5 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe marinate in maioneza cu busuioc, cu cartofi hasselback:

Spalam pulpele.
Le condimentam bine cu sare si piper.
Le ungem cu jumatate din cantitatea de maioneza si le dam la frigider pentru 24 ore.
A doua zi le scoatem si le ungem iar cu un amestec preparat din maioneza ramasa plus o lingurita de busuioc.

Le asezam intr-o tava .Ne facem c-am pierdut intre ele 3 catei de usturoi zdrobiti usor si le acoperim cu hartie pentru copt unsa cu ulei
Le dam in cuptorul preincalzit la temperatura de 200 grade, pentru 10 minute.
Reducem apoi la temperatura de 175 grade si le mai lasam 40 minute dupa care luam hartia si le lasam sa se rumeneasca frumos.

Tot in aceeasi tava am pus si cartofii. Spalati, curatati si feliati (nu total; ii "feliem" cu cutitul dar nu asa incat sa ii taiem total ci trebuie sa obtinem un aspect de acordeon, se vede in poze).

Din unt, busuioc, sare, piper si usturoi pisat am facut un amestec cu care am uns bine cartofii .
I-am pus langa pulpite si au avut aceeasi soarta ...caldura mare..mon cher :)))

 

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe marinate in maioneza cu busuioc, cu cartofi hasselback" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mancare de pui cu smantana, ciuperci si afumatura