Pulpe superioare de pui la cuptor

de Nepotii_si_bunica in Pui, 16 Dec 2018 | 6376 vizualizari

 

Aceasta friptura este preferata nepotilor!
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe superioare de pui
  • sare, piper
  • 2 lgt condimente pentru pui
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 1 mar
  • 1 morcov
  • 2 crengute rozmarin
  • 4-5 catei de usturoi
  • 100 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe superioare de pui la cuptor:

Intr-o oala incapatoare amestecam uleiul cu condimentele. Spalam bine pulpele, le lasam sa se scura de apa sau le stergem cu prosoape de hartie apoi le punem in uleiul cu codimente. Le amestecam bine apoi le dam la rece pentru o ora.

Curatam ceapa, morcovul si le spalam. Ceapa o taiem in 8, morcovul il taiem rondele iar marul il taiem in doua, il curatam de casuta si seminte si il feliem. Usturoiul se curata.

Scoatem carnea din frigider si o asezam in tava. Punem morcovii, ceapa, marul si usturoiul. Deasupra asezam crengutele de rozmarin. Turnam apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Dupa o jumatate de ora scoatem tava, indepartam folia, stropim carnea cu sosul format si dam din nou la cuptor. Urmarim sa vedem cum se rumeneste. Daca mai trebuie, mai stropim carnea din cand in cand.

Dupa ce s-a rumenit bine, pe placul nostru, o scoatem din cuptor si o servim alaturi de garnitura preferata si cu muratura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe superioare de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kebab libanez de pui