Purcelusi cu branza

de Dana Cristea - pusikmea in Mancare copii, 20 Noi 2012 | 6446 vizualizari

 

Am vrut sa-i fac baietelului meu o surpriza si i-am facut acesti purcelusi....surpriza a fost pentru mine, pentru ca nici nu s-a uitat la ei, spunand ca el nu vrea purcelusi, ci catelusi :))) Adar, m-am pus pe treaba si am executat si catelusii, fiinca nu era de-ajuns ca muncisem cateva ore la purcelusi....

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 150 - 200 ml apa calduta
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare
  • pentru umplutura:
  • branza de vaca sau cascaval
  • pentru ochisori:
  • masline
  • pentru nas:
  • ardei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcelusi cu branza:

Pregatim aluatul astfel:

Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute.

Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta.

Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini, daca mai este nevoie completam cu apa, respectiv faina.

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 1-2 ore langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).

Dupa ce a crescut frumos, intindem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina.

Decupam cercurile mari cu un pahar intors pentru capul procusorilor.

Pentru urechi decupam cerculete mai mici cu un capac de la sticla de suc, pe care le vom taia in 4.

Iar pentru nas, gasiti ceva mai mic decat capacul de la sticla., si trasati 2 linii verticale, facand narile purcelusilor.

Asamblare:

Punem un cerc mare, o lingurita de branza data pe razatoare, peste care vom pune alt cerc si presam usor.

Lipim urechile, nasul si ochisorii, pe care ii facem din masline taiate cubulete foarte mici.

Punem purcelusii in tava tapetat cu faina sau hartie de copt si coacem la foc potrivit pana incep sa se rumeneasca usor, cca. 30 de minute, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte, de aceea cel mai bine este sa-i verificati.

Ies foarte pufosi si buni.

Puteti pune peste branza si o feliuta de salam sau sunculita presata.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelusi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană