"Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir

de Mihaela11_jo in Cafea, 11 Feb 2012 | 4720 vizualizari

 

“Qishr” este o cafea yemenita preparata din cojile de cafea(l.araba “qishr”=coji) ,aromata cu ghimbir uscat macinat sau uneori cu scortisoara sau cardamom.
Povestea acestei cafele incepe in portul yemenit Mocha sau Mukha la Marea Rosie.
Se crede ca Marco Polo, in expeditia sa in lumea araba, a descoperit acest port, care a devenit principalul furnizor de cafea al Europei incepand din secolul al 17-lea.
Cafeaua yemenita este de calitate superioara si are o aroma speciala ciocolatoasa .
Se cultiva in regiuni muntoase, terasate in acest scop si arborii sunt ingrijiti cu foarte multa migala; sunt irigati cu apa de ploaie si nu se folosesc ingrasaminte chimice.
Fiind o delicatesa scumpa si deci inaccesibila populatiei locale, aceastia au inceput sa prajeasca si sa macine cojile de cafea, rezultand “Qishr”, o bautura mai ieftina si pe care au aromat-o cu ghimbir sau scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de apa  
  • 6 lingurite de coji de cafea prajite si macinate  
  • 6 lingurite de zahar( sau dupa gust, deoarece cafeaua arabeasca se bea foarte dulce)
  • 1  ½ - 2 lingurite ghimbir uscat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir:

Se pune intr-un ibric de cafea apa si se adauga restul ingredientelor; se amesteca din cand in cand pana cand incepe sa fiarba.

Se ia de pe foc si se pune iar la fiert de 2-3 ori, amestecand pana dispar complet bulele ce se formeaza la suprafata.

Se serveste fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

MIUTA 1

12.02.2012, 16:20

Cat e de frumos cand citesc retetele tale!E o incantare!Felicitari!

Mihaela11_jo 1

12.02.2012, 17:26

horia
sufletista
Mirela0911
miuta

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Italia intr-o ceasca...de cafea