Rasol de vită cu legume şi hrean

de Oana in Vita, 12 Apr 2009 | 37413 vizualizari

 

Un preparat extraordinar de sanatos si consistent!

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de rasol de vita
  • o radacina de hrean
  • o lingurita cu varf de miere
  • 3 linguri cu otet
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • catofi si broccoli pentru garnitura
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vită cu legume şi hrean:

 Adevarul e, ca dupa ce am deschis capacul robotului mi s-au desfundat instantaneu toate sinusurile si am plans de nu mai vedeam nimic. Ma si mir cum de-am reusit sa fac si poze .

Eu am intotdeauna in frigider un borcan cu hrean ras si mancam la fripturi, e senzational!

Am avut o radacina mare de hrean, am curatat-o, am bagat-o la robot (iese ca pe razatoarea mica), apoi l-am pus intr-un castronel, am adaugat sare, o lingurita cu varf de miere, 3 linguri cu otet si apoi apa rece cat sa acopere hreanul. Am amestecat bine. L-am pus apoi intr-un borcan cu filet si l-am pus in frigider. Mi-a iesit un borcanel de 400 g.

Rasolul de vita se face simplu, dar trebuie sa aveti o rabdare de fier :). Adica eu am fiert la el 5 ore! Da, CINCI! Asa ca sa va ganditi bine cand vreti sa-l mancati, sa luati o marja de cateva ore. Mie imi place sa fie foarte moale!

Am avut 3 bucati de rasol de vita cu os (neaparat trebuie cu os si cu maduva, gustul este incomparabil!), le-am spalat bine si le-am dat intr-un clocot, apoi le-am spalat cu apa rece si le-am pus la fiert intr-o oala mare cu multa apa. O singura data am completat cu 1 l de apa. Spre finalul fierberii am adaugat 2 morcovi si o ceapa si am adaugat sare dupa gust. Le-am lasat apoi la fiert pana s-au inmuiat si legumele.

Pentru garnitura, am fiert cativa cartofi si cateva buchetele de broccoli si am taiat rondele morcovul fiert cu rasolul. Dupa ce cartoful a fiert am adaugat putin unt, sare si patrunjel tocat fin.

Arata bine, nu? Trebuie sa incercati!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

 Maduva din rasol este buna-buna, daca o mancati cu putina paine, sare si hrean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vită cu legume şi hrean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sultan Kebab