Rata cu castane

de cristeena20 in Rata, 25 Sep 2012 | 6387 vizualizari

 

Aceasta reteta am invatat-o de la sotul meu. Carnea e foarte frageda si tocanita formata e foarte buna. Eu am folosit rata de casa.

 

INGREDIENTE

  • 1 rata de marime medie
  • 1 ceapa
  • ardei gras rosu sau verde
  • pasta de rosii
  • 1 rosie
  • pasta de paprika si pasta de rosii (2 linguri)
  • 1 pahar mare de vin alb
  • 200 gr de castane congelate (fara coaja)
  • ciuperci champignon (200 gr) mai mici
  • ulei de masline
  • sare, piper, piripiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu castane:

- Portionam rata in bucati potrivite

- Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline. Cand devine aurie adaugam ardeiul taiat cubulete mici, rosia rocata marunt si dupa 2 minute adaugam pasta de rosii si pasta de paprika. 

- Adaugam carnea sa se patrunda putin, adaugam sare, piper, piri-piri, si apoi turnam vinul alb (si eventual putina apa).

-Eu am folosit oala cu presiune. Am dat sa se gateasca cca 30 minute la presiune (daca e in cratita normala cred ca ii trebuie cam 45-50 minute, pana rata devine frageda. 

- Cand rata e gata adaugam ciupercile si apoi castanele. Lasam sa se inmoaie castanele si stingem aragazul.

- Se serveste cu orez alb, simplu.

 

 

TIPS-URI

1

sa aveti grija sa nu fierbeti prea tare carnea, sa nu se desfaca de pe os.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

cristeena20 1

26.09.2012, 15:28

Eu am gasit la supermarket, in frigiderul cu legume congelate castanele...e buna combinatia

Sim0na 1

26.09.2012, 21:39

Foarte interesanta combinatia!!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:03

trebuie sa o incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rata cu cartofi la cuptor reteta simpla si gustoasa